Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

27 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЕАТЪРА

Кметът на Враца инж. Николай Иванов изпрати поздравителен адрес до директора на Драматично-куклен театър - Враца Анастас Попдимитров във връзка с Международния ден на театъра. В обръщението на градоначалника се казва:
"Приемете моите сърдечни пожелания по случай Международния ден на театъра!
Като кмет на Враца - градът, съхранил се като просветен и културен център, аз мога само да Ви благодаря, че продължавате да пазите и вдъхвате живот на този свещен олтар, на магията, наречена театър".
Кметът на Враца поздрави и актьорите от трупата на ДКТ - Враца, на които пожела "нови творчески успехи и благополучие и с надежда дълги години да постигат нови висоти в кариерата и да продължават да прославят Враца не само в България, но и зад граница!"
По време на днешното си заседание общинските съветници от Враца приеха предложението на независимия съветник Иван Узунов да гласуват и изпратят поздравителен адрес до Драматично-куклен театър - Враца, с който да честитят Международния ден на театъра - 27 март.
Пристигна и обръщение на министъра на културата Вежди Рашидов, в което се казва:
"Дори и на вашия празник, аз не мога да ви обещая професионален живот в розово. Това ще е само обичайна риторика. Аз обаче помня непреходното прозрение на Хамлет към празните думи. Вярвам в делата и мога отговорно да ви кажа, че ще положим всички усилия, така че в съвременния български театър да се съчетаят най-добрите европейски практики с плодотворното в родните ни театрални редици".

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM