Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРЕМИЕРА
НА "СЛАДКИШ ОТ ЛЮБОВ"

В Драматично-куклен театър - Враца се състоя премиерата на "Сладкиш от любов"- първата постановка от 73-ия творчески сезон.
Комедията "Сладкиш от любов" е създадена по творби на великия италиански комедиограф Карло Голдони - един от най-плодовитите автори на драматургични произведения през ХVІІІ век. Голдони /1707-1793/ е създал повече от 100 комедии, като театралната му поетика е близка до тази на неговия кумир Молиер и се различава от традиционната италианска Комедия дел арте.
Комедията разкрива отношенията между хората в едно градче на Средиземно море, а сюжетът заплита доста интересни колизии - не липсват любовни интриги, политическа сатира и дори еротични намигвания към зрителя. На сцената излизат почти всички актьори от трупата на драматично-кукления театър във Враца, което прави творбата още по-интересна.

Режисьор на спектакъла е Владимир Лазич /Сърбия/.
Музиката за "Сладкиш от любов" е дело на Нино Адемович, който е аранжор на световно известния сръбски композитор Горан Брегович. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM