Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

72-ИЯ СЕЗОН НА ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР - ВРАЦА

ДКТ - Враца затвърди позициите си в културния живот не само във Враца и Северозапада, но и в България. Театърът беше домакин на 22-ото издание на Националния фестивал на малките театрални форми, което се съчета с първото издание на фестивала на НЕТА. В рамките на конкурсните дни 16 - 22 май на сцените във Враца се изиграха 18 постановка, 9 от които чуждестранни (които представиха нивото на театъра и сценичните изкуства на Балканите - Сърбия, Македония, Черна гора, Румъния, Косово, Турция, Босна и Херцеговина).
ДКТ - Враца се отчете не само като гостоприемен домакин, но и като силен участник: продукциите от Враца обраха наградите от фестивала за главни женска и мъжка роля, съответно Румяна Мерджанска за участието й в "Изгубени в звездите" от Семьон Злотников и Анастас Попдимитров - в "Столовете" от Йожен Йонеско, както и специалната награда на международното жури за копродукцията между ДКТ - Враца и Мал драмски театър - Битола, Македония - "Столовете" от Йонеско.
Важна е оценката на трупите, участвали във фестивала, че проявата в града под Околчица е била културното събитие на Балканите през 2011 г.
През отиващия си 72-и творчески сезон врачанската трупа създаде и показа пред публиката шест нови заглавия: "Шекспир - Събрани съчинения" от Джес Адам Даниъл, "Изгубени в звездите" от Семьон Злотников, "Малката Баба Яга" от Отфрид Пройслер, "Столовете" от Йожен Йонеско, "Съвсем проста история" от Марина Ладо и "Брачната илюзия" от Ерик Асус.
Постановките на врачанската трупа бяха посрещнати с овации в Криводол и Борован, Лом и Вършец, Козлодуй и Бяла Слатина, Видин и Хайредин, както и в румънския град Питещи, откъдето дойде признанието за спектакъла "Тестът" от Лукас Берфус, който получи първа награда за режисурата на Николай Поляков.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM