Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОТКРИХА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ
НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ ВЪВ ВРАЦА

Кметът на Враца д-р Костадин Шахов (вдясно) даде началото на 22-ото издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца. Градоначалникът и неговият заместник д-р Михаил Шарков уважиха церемонията на най-стария театрален фестивал в България, който тази година съвместява българската програма с международния фестивал под егидата на НЕТА /Нова театрална екшън мрежа/.

Министърът на културата Вежди Рашидов и местните депутати от ГЕРБ Николай Коцев, д-р Янко Здравков и Николай Рашев изпратиха цветя и поздравителни адреси. Сред гостите бяха и родителите на почетния гражданин на Враца - Мартин Петров, един от най-големите дарители на фестивала.

Хората, дошли на откриването, получиха два подаръка - книжката за фестивала и летописа на цялата история на най-старата театрална проява в България.

Ако по броя на зрителите на първата постановка може да се съди за интереса към всички постановки, то със сигурност това издание на фестивала ще счупи всички рекорди по посещаемост. В камерна зала нямаше нито едно свободно място за продукцията на Драматично-куклен театър - Враца "Изгубени в звездите" от Семьон Злотников.
По-късно вечерта се игра творбата на театър "Александър Давила" от Питещ, Румъния - "Белведере".

 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM