Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ
НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ
Враца, 16 -21 май 2011 г.

. Носители на наградата "Икар" идват на фестивала

Носителите на наградите "Икар за 2011 година" за главна мъжка и женска роля ще играят в официалната програма на 22-ото издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца. Форумът ще прикове вниманието на театралите от цяла България между 16 и 21 май. Мариус Куркински се представя с авторския спектакъл "Български разкази", а Ирини Жамбонас (която проби в родното кино с ролята си в "Маргарит и Маргарита"!) ще излезе на сцената в спектакъла "Канкун" от каталунския автор Жорди Галсеран. В края на месец март Жамбонас и Куркински получиха "Икар"-и. Отличията се раздават всяка година от Съюза на артистите в България на международния ден на театъра - 27 март.

Но с тези две имена далече не се изчерпва звездната селекция, изготвена от Явор Койнаков. Миналогодишният носител на две награди - главна мъжка роля и най-музикален актьор Владимир Пенев, отново ще радва публиката с изпълненията си. Този път той играе в компанията на Невена Мандаджиева в "Кралицата майка" от Манлио Сантанели.

Йосиф Сърчаджиев пък ще дефилира и като актьор, и като режисьор. Мегазвездата на родния театър представя черната комедия на ирландския автор Мартин Макдона "Кралицата на красотата от малкия град".
На сцените на фестивала ще се появят още: Ивайло Христов, Койна Русева, Малин Кръстев, Марияна Жикич, Христо Мутафчиев, Филип Аврамов…
В спор за отличията се пускат и три извънстолични трупи. По традиция, домакините от Драматично-куклен театър - Враца ще пазят до последния момент в тайна имената на своите пиеси. Старозагорският театър "Гео Милев" ще представи "При закрити врати" от Жан Пол Сартр, а Пазарджишкият театър ще покаже "Великденско вино" от Константин Илиев.
Международната програма тази година ще бъде под егидата на НЕТА - Нова европейска театрална мрежа, в която Врачанският театър членува от година (само още 2 български трупи могат да се похвалят с членство - Военният театър и "Сфумато").

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM