Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДЕНЯТ НА СЪЕДИНЕНИЕТО

      
      

Деня на Съединението на България, 6-ти септември, бе отбелязан с издигане на Националният флаг пред сградата на община Враца. В своето приветствие кмета на Общината д-р Костадин Шахов сподели:
"…Днешният празник - Денят на Съединението, завинаги в нашите сърца ще бъде символ на родолюбие, решителност и воля за обединение на България.
Преди 126 години дългогодишната мечта за съединение на Княжество България с Източна Румелия става исторически факт. Това е едно от събитията в нашата история, подготвено и осъществено изключително от българския народ.
Този ден е доказателство за решимостта и патриотизма на поборниците за обединение на България, доказателство за силата на българския дух, доказателство за това, че имаме държава!
В ден като този отново трябва да си припомним мъдрата мисъл, че "Съединението прави силата". Нека да работим заедно за благото на нашия народ, за това, националния ни флаг да се вее гордо и свободно.
Нека заедно да градим България, такава, каквато искаме всички - истинска европейска държава.
Вярвам, че всички с благодарност и почит свеждаме чела в памет на героите от Съединението."
Водосвет-молебен за благоденствие на България беше отслужен от Негово Преосвещенство Траянополският епископ Киприян.

      
      

Честването на празника приключи с празничен концерт на Симфониета Враца и Духов оркестър при ч-ще "Развитие"- Враца.
На тържеството присъстваха народният представител г-н Николай Коцев, Областният управител на Област Враца -г-жа Пепа Владимирова, Председателя на Общинският съвет-г-жа Малина Николова, общински съветници и граждани и гости на Враца.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM