Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОБЩЕСТВЕНАТА ПОДКРЕПА
ЗА ПАРТИИТЕ

. ГЕРБ първи, но губят доверие

ГЕРБ е водеща партия, но губи част от подкрепата си, сочат данните от проучване на социологическа агенция „Галъп“, проведено сред 1111 български граждани.
Ако изборите бяха днес, за управляващите биха гласували 27.3 % от анкетираните.
На второ място по обществена подкрепа се нарежда БСП с 15.7 на сто, следвана от ДПС с 6.1 %. “Атака”, Синята коалиция, РЗС и НСДВ не успяват да прехвърлят изборната бариера. За тях биха гласували съответно 2.8 %, 2.3 %, 0.7 % и 0.3 от участвалите в анкетата.
През последните два месеца има спад сред електората на ГЕРБ с 5 пункта, отчитат от “Галъп”.
Тези, които заявяват, че няма да гласуват са 40 %, като процентът им продължава да расте.
“За съжаление, управляващите от ГЕРБ не са хора, които имат капацитета да признаят грешки и да сменят курса на управление”, смята Кънчо Стойчев. За него властта у нас днес се крепи на 2 стълба: че правителството се справя добре с престъпността и че ГЕРБ са обичани в Европа. “Драмата ще настъпи, когато хората осъзнаят, че се отнася за шумотевици и когато разберат, че политическото доверие от ЕС към ГЕРБ е снето, но не е обявено официално”.
Хората са недоволни от безработицата, здравеопазването, материалното положение, цените. Към по-добре върви отношението към ЕС, отношенията с Русия, борбата с престъпността, заяви пък анализаторът Първан Симеонов.
Въпреки отчетения спад на доверие в ГЕРБ 53 % от анкетираните не смятат, че в момента има партия или коалиция, която може по-добре да управлява България.

 

 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM