Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРЕБРОЯВАНЕНЕ НА
ВОДОЛЮБИВИ ПТИЦИ

Лебеди, бяла и сива чапла, зеленоглава патица, голям и малък корморан и още няколко вида водолюбиви птици наблюдаваха експерти от РИОСВ - Враца при участието си в среднозимното преброяване на зимуващите водолюбиви птици.
Експертите извършиха наблюдението на територията на язовир "Дъбника" и по поречието на река Искър от с. Люти брод до с. Чомаковци. В мониторинга взеха участие и представители на ДПП "Врачански балкан", Българска оринтологична централа и Сдружение за дива природа "Балкани".

Общо над 280 водолюбиви птици преброиха участващите в мониторинга, сред които два "неми" лебеда, четири бели и две сиви чапли, 124 зеленоглави патици, 119 големи и 14 малки корморана, 13 лиски и по един малък гмурец, бекасина и горски водобегач. Експертите са видели и голям екземпляр на бухал, мишелови, полски блатар и домашна кукумявка.


В разгара на ловния сезон е проследено дали защитени от закона видове птици са обект на ловците. За обстрел на защитени видове птици законът предвижда глоба от 100 до 5 000 лева и отнемане на ловния билет, а за малкия корморан - лишаване от свобода до 2 години.


Цв. ВЕРГИЛОВА


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM