Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРОВЕРКИ НА ПУНКТОВЕ
ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА ОХЛЮВИ

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Враца започнаха контролни проверки на лицата, подали уведомления за разкриване на пунктове за изкупуване на охлюви. Всяка година, в срок до първи май, лицата, изкупуващи охлюви, уведомяват РИОСВ.
В законоустановения срок, в РИОСВ-Враца за 2011 година бяха приети уведомления за разкриването на 48 пункта за изкупуване на охлюви на територията на областта. Голяма част от пунктовете - 24 броя са открити на територията на община Мездра, следвана от община Криводол - 5 пункта; Враца - 4 пункта; Роман, Бяла Слатина и Хайредин с по 3 пункта; Оряхово и Мизия с по 2 пункта; Козлодуй и Борован с по 1 пункт.
От извършените до момента проверки се констатира, че дейност по изкупуване извършват само четири от проверените пунктове, два са събрали заявените им количества и са преустановили дейност още след края на първата седмица от законоустановения период за изкупуване. При огледа се установи, че 16 от пунктовете, за които са подадени уведомления въобще не са извършвали дейност.
В проверените пунктове не е установено изкупуване на маломерни охлюви и са оборудвани съгласно изискванията.
 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM