Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ИЗКУПУВАНЕ НА ЖИВИ ОХЛЮВИ

РИОСВ-Враца приема уведомления за разкриване на пунктове за изкупуване на охлюви. Първи май е крайният срок, в който желаещите да разкрият пунктове за изкупуване на охлюви, може да подадат уведомление в Регионалната инспекция по околната среда и водите - Враца.
Изкупуването на охлюви става само в периода 10 май - 30 юни. Всеки пункт трябва да е оборудван с хладно помещение, калибровано сито и подходящ амбалаж за съхранение и транспортиране на охлювите.
2010г. бяха приети уведомления за разкриването на 41 пункта за изкупуване на охлюви на територията на областта. Голяма част от пунктовете - 15 бр. са открити на територията на община Мездра, следвана от общините Криводол - 7 бр., Враца - 5 бр., общ.Хайредин - 4 бр., Роман - 3 бр., общ.Оряхово - 2 бр., Бяла Слатина - 2 бр. и по един в Мизия, Козлодуй и Борован.
След изтичане на срока, в който се приемат уведомленията, лицата, които са извършили нарушение или не отговарят на посочените условия, подлежат на санкции съгласно Закона за биологично разнообразие - глоба от 100 до 1000 лева за физическо лице и от 200 до 5 000 лева за юридическо лице.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM