Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА

      

Експерти от РИОСВ - Враца, съвместно с Регионална лаборатория - Враца демонстрираха вземане на водни проби от две точки на река Лева по случай Световния ден на водата. Шестокласниците от екоклуб "Детелини" към СОУ "Христо Ботев" научиха защо празнуваме 22 март, защо и как се извършва мониторинг на водите.
Първата точка на водовземане беше над село Згориград, където водата е категория 1 /от извора до първото населено място/. Показателите, които се изработиха на място от експерти на лабораторията бяха в норма. Втората точка на водовземане беше при местността "Железния мост" по пътя към село Бели извор. Там, водата от река Лева, която при извора е категория 1, вече минала през гр. Враца и според категоризацията е категория 3.
При второто водовземане участие взеха и учениците. Преслав взе водната проба, а Мила приготви измервателните уреди и отчете пробите. Показателите отново бяха в норма за категория 3.
След като бяха изработени пробите на място, експерти от Регионалната лаборатория запознаха младите еколози с принципите за работа и апаратурата, с която се довършва физико-химичния анализ на пробите в акредитираната лаборатория във Враца.
РИОСВ - Враца продължава инициативите по отбелязване на Световния ден на водата 22 март и в четвъртък с открит урок в ОДЗ "Единство Творчество Красота" - Враца.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM