Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГРАД ВРАЦА Е ПРЕБРОЕН НА 80%

Председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева поздрави медиите, институциите и гражданите за високия резултат в електронното броене на града и областта. Град Враца е в топ 12 на градовете в България - първенци в броенето по интернет. Към момента 65.63% от врачанска област вече се е преброила.
Председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева лично поздрави институциите, медиите и гражданите от Врачанска област за високите резултати в преброяването. Поздравленията бяха и лично за екипа на областния управител Пепа Владимирова, който вложи много сили и работа, за да улесни информираността на хората и достъпа им до интернет броенето. Към момента Врачанска област е преброена на 65.63%. В тези данни са включени интернет броенето и броенето на хартия до днес. За страната цифрите са 66-70%. Град Враца е преборен на 80%. Същите данни важат и за София. В НСИ не е постъпил нито един сигнал за измами или нередности от област Враца. Има и готови с преброяването преброители, но данните им все още не са обработени. Няма проблеми с броенето на компактното ромско население в областта, нито на хората без лични карти и скитниците. Манастирите, Затворът, арестът, хотелите и болниците в областта са преброени още на 1 февруари. Еспресните данни ще бъдат изнесени в първата седмица на април. В тях влиза информация за населението в цялата страна и по населени места, по признака мъже/жени и възраст. Окончателните данни ще бъдат изнесени през юли. България е една от седемте страни в ЕС с интернет броене. Румъния, която ще се брои през есента, е дала заявка за внедряване на българска практика в тази кампания и ползване нашия опит. След визитата си във Враца Председателят на НСИ и главният секретар посетиха Мездра. Мездра и Козлодуй са другите две общини в област Враца с висок процент на електронно преброили се. Козлодуй е с 54%, а Мездра - с 50%.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM