Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПЛОВДИВ ЩЕ СТРОИ
ПАМЕТНИК
НА ХРИСТО БОТЕВ

Нестандартна идея да се вдигне паметник - монумент на Христо Ботев срещу Братската могила беше внесена и гласувана на сесия в Пловдив на 17 септември.
В Инициативния комитет са кметът на район Западен Здравко Димитров, зам. кметът Георги Титюков, съветниците Борислав Хаджиев (ГЕРБ), арх. Атанас Недевски (ССД), Тодор Христев (Атака), Любозар Фратев (ДЕР), Александър Държиков (ГЕРБ), Слави Георгиев (ВМРО), Константин Георгиев и Едуард Сарафян (Граждански съюз за Нова България).
Средствата за монумента ще бъдат от дарения.
С пълно единодушие общинските съветници на Пловдив приеха тази идея.
Основен инициатор е изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги" Божидар Георгиев.
Паметникът, според вносителите, трябва да е готов за 135-годишнината от подвига на Христо Ботев и неговата чета - 2 юни 2011 г.
"Ботев не веднъж е стъпвал по пловдивските калдаръми, разхождал се е по Джумаята, идвал е при Найден Геров да иска разрешение да учи в Русия. В същото време изобщо не е стъпвал във Враца, а там са му издигнали 13-метров монумент" - обяснява идеята си Божидар Хаджиев. Той вече е направил и първата вноска от 5 хиляди лева. Засега идеята е паметникът да бъде издигнат до Братската могила, срещу МОЛ-а, с лице към него.

Стефка ТОТЕВА
Пловдив

 


 

 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


2 ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COМ