Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПЛЕНЕР ПО ГРАФИКА И ЖИВОПИС "ВРАЧАНСКА ЕСЕН"


На 29 септември в Регионален исторически музей Враца бяха наградени участниците в VІІ Национален пленер по графика и живопис "Врачанска есен 2011г." Специалната награда на кмета на Община Враца за най-автентично пресъздаване на атмосферата на град Враца беше връчена на Цветомила Йорданова от СОУ "Отец Паисий" - Враца. Жури в състав: председател старши преподавател Страхил Ненов, и членове: гл. асистент Владимир Аврамов и Красимир Данов, извършиха журирането на 46 бр. пленерни работи на всички участници в конкурса. Присъдени бяха следните награди:
В категория "Графика" IX -X клас първа и трета награда не бяха присъдени. Втора награда спечели Веско Весков от СОУ "Отец Паисий" - Враца.
В категория "Графика" IX - XII клас първа награда получи Анжела Дубровска , СОУ "Възраждане" - Русе, втора - Александра Баракова , СОУ "Възраждане" - Русе, а трета наградена беше връчена на Михаела Ивова от СОУ "Отец Паисий" - Враца.
В категория "Живопис" - VIII - X клас първа награда беше присъдена на Габриела Кънева от II СОУ "Проф. Никола Маринов" - Търговище, втора награда получи Лорета Любенова от Гимназия "Неофит Рилски" - Търговище. Третото място беше спечелено от Деница Димитрова от СОУ "Васил Левски" гр. Елин Пелин.
Две първи награди присъди журито в категорията "Живопис" XI - XII клас - на Момчил Кирилов от СОУ "Св.св. Кирил и Методий" - Видин и на Виктория Димитрова от СОУ "Отец Паисий" - Враца. Втората награда беше спечелена от Даниела Йовова от II СОУ "Проф. Никола Маринов" - Търговище , а трета - от Петър Петров от СОУ "Св.св. Кирил и Методий" - Видин.
Национален конкурс-пленер "Врачанска есен" се провежда ежегодно в края на септември. Участници в пленера са ученици от VІІІ до ХІІ клас на училищата с профилирани паралелки по изобразително изкуство. От 2007 год. е включен в Програмата за защита на деца с изявени дарби. Конкурса има за цел да предостави възможност на ученици от профилирани паралелки по изобразително изкуство от страната за творческа изява, да осигури условия за ползотворни творчески контакти и обмяна на добър опит в областта на профилираното обучение по изобразително изкуство, да стимулира творческата активност на учениците и задълбочаването на творческите им търсения, както и да запознае гостите от страната с природните и историческите забележителности на град Враца и областта.
В тазгодишното издание на пленера участие взеха ученици от градовете Русе, Враца Търговище, Кюстендил, Елин Пелин и Видин.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM