Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

Писма до редакцията

ЗАСРАМЕТЕ СЕ!

След 10 ноември 1989 година се появиха какви ли не рушители на българската икономика, държавност и духовност. На обществената сцена излязоха наследници и поклонници на онези, които през първата половина на двадесети век водеха България от катастрофа към катастрофа. Заедно с новоизлюпените хамелеони и чуждестранни лакеи те рушът, грабят, извършват национално предателство, унижават честните и нравствено чисти българи.
Поводите за остра реакция са много, но ще спомена само статията във вестник „Над 55“, бр. 31 (343 от 2-8 август 2010 г.), озаглавена „Митка Гръбчева вадеше пистолет, ако й беше студено кафето“. Статията заема цялата 14-та страница и е изпълнена с какви ли не лъжи и унижения към държавни, военни, партийни дейци. Още по-гадни са тези унижения, написани от Дамян Райков Дамянов, син на третия човек в държавното ръководство, председателя на Народното събрание Райко Дамянов. Ако приемем описаното от автора за вярно, то най-голяма е вината на неговия баща, защото е бил начело на законодателния орган. Всичко в тези години, според автора, е долно и озаконено. Следователно, начело на тези долности е баща му!...
За мен най-горчива и гнусна е лъжата за генерал Иван Кинов, защото имам скромната претенция, че познавам не само морала, но и високия му патриотизъм и професионализъм.
Какво пише автора за генерала: „Много хубава беше съпругата на ген. Иван Кинов - рускиня Елена. Бях 12 годишен, ама и на мен ми действаше сексуално. Изпълваше ми образа на Масалина и Агрипина, беше висока, с една червеникаворуса коса и сини очи. Говореше се, че Лъчезар Аврамов е имал „разходки“ в парка с нея... а и тя си имаше афинитет към мъжете - беше кокетна и умееше така да флиртува. А мъжът й беше изключителен сухар и грозен, горкият, при това- педант. Нямаха деца и това също предразполагаше за интерес към двамата. Кинов беше стар вече, я тя си беше в раз- цвета - 40 и няколко годишна.“
Малко е да кажа, господин Дамянов, че сте некомпетентен и без- нравствен. По силата на какви юридически и нравствени правила на- хлувате и лъжете за личния живот на хората. За генерал Иван Кинов мога не само да разкажа, но и документално да докажа много неща. Ами прочетете поне трудът му „Военна история на България“ и ще разберете защо този човек е първия военен професор у нас. Когато работи по отбраната на Москва, за него Сталин (каквото и да ни е отношението към него) казва, че „Българската армия е малка за Кинов“. През време на Отечествената война ген. Кинов е началник на генералния щаб на българската армия и няма загубено сражение.
Лъжа е, че е бил „из- ключителен сухар и грозен“. Той беше едър, широкоплещест мъж със завладяващ поглед, усмивка и интелект.
Лъжа е, че „няма деца“. Той имаше не само красива, но и високоинтелигентна дъщеря. Жена му беше красива рускиня, но не и с такъв морал, какъвто описвате.
Господин Дамянов, Вие, както пишете, от дете сте се отдал на долни страсти. Защо продължавате и като възрастен, защо изопачавате нещата? Защо позорите баща си!
Не клеветете хората, които създаваха икономиката, армията и културата на България.
Засрамете се!

Пирин ВАЧЕВ

 
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM