Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

40 ГОДИНИ
ПМГ "АКАДЕМИК ИВАН ЦЕНОВ"

      
      
      

Паметна плоча на математика акад. Иван Ценов бе открита пред сградата на община Враца. Инициативата за поставянето й е на Природо-математическата гимназия, която носи неговото име. Поводът е 40-та годишнина от създаването на учебното заведение. Мястото е избрано, тъй като там се е намирала родната къща на бележития врачанин. Гости на церемонията бяха зам. министърът на спорта Иван Ценов, внук на академика, негови близки и роднини, зам. областният управител Цветелина Теофилова, кметът на община Враца д-р Костадин Шахов, зам.кметът д-р Михаил Шарков. От името на семейството внукът Иван Ценов изказа благодарност за поканата и подетата от гимназията инициатива. „Без минало няма бъдеще. Вие уважавате вашето минало, което е ясен знак за успехите които ви чакат”, каза в обръщението си към учениците г-н Ценов. 

      
      
      
      

Честванията по повод юбилея на ПМГ продължиха с празничен концерт в Двореца на културата. Част от инициативите, посветени на 40 годишнината на Математическата гимназия са официално откриване на обновената спортна зала на училището и международна среща по волейбол между отборите на ПМГ и Националния колеж „Николае Титулеску” от гр. Крайова, Румъния.
Кметът на Враца д-р Костадин Шахов поздрави учениците, учителите и гостите на тържеството в голямата зала на театъра.
Той получи почетен плакет, присъден му по повод 40-та годишнина на учебното заведение и грамота за доказан принос за издигане авторитета на ПМГ”Акад.Иван Ценов”.

 

 

 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM