Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"ПРИКАЗКА ЗА ПЪТЯ"

Интерактивен спектакъл ", който е част от социалната кампания за детска пътна безопасност, беше представен днес пред учениците на началните училища и групи от детските градини в града. Инициаторите на събитието "Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи" и Фондация "Приказка за пътя" запознаха децата чрез поставяне в реални ситуации с правилата на движение, като по този начин се цели изграждане на навици и добри рефлекси за правилна реакция в различни рискови и критични ситуации на пътя.
Целта на тази инициатива е да подготви и образова младите хора, които са реални участници в пътната обстановка, да изгради у тях култура на пътя, както и да ги предпази от нежелани инциденти с фатални последици.
Според информация на Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи годишно в България при катастрофи загиват около 55-60 деца на възраст до 16 години, по-голямата част от които са пешеходци или велосипедисти. Как да се движат безопасно с велосипеди и на пешеходната пътека, как и къде да пресичат малките участници в движението бяха теми на инициативата. Децата отговориха правилно на всички зададени въпроси, поправиха грешките на героите от спектакъла и научиха повече за това как сами да се предпазват на пътя.
Инициатива, която се провежда под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова продължава и се предвижда да се направят още поне 25 спектакъла в цялата страна.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM