Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ
И ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

Въпреки силния вятър в събота над 14 тона боклук събраха гражданите на Враца по време на първото пролетно почистване, каза на пресконференция кметът на Враца д-р Костадин Шахов. Общото количество, което извозиха 17 камиона на общинската фирма БКС е 14 тона и 680 килограма. На строително разтоварище са депонирани още 52 кубични метра клони и други небитови отпадъци. Раздадени са 3000 чували. Почистен бе и района на Хижата, пешеходната зона около река Лева, района около паметника на Радан Воевода и пътя за Леденика.
В града бяха разкрити 23 пункта, на които служители на Общината раздаваха чували и ръкавици на желаещите да се включат.
Кметът напомни, че кампанията продължава през цялата седмица и прикани всички да се включат.
На пресконференцията кметът заяви, че миналата седмица е започнало и приемането на заявки и раздаването на озеленителен материал за обществените площи. Постъпили са 50 заявления, от които са удовлетворени 45. Само за четвъртък и петък са раздадени над 100 фиданки и над 450 вечнозелени храсти, над 160 иглолистни храсти и 1168 броя цъфтящи растения. В заявленията се посочва къде точно ще бъдат засадени тези видове, както и телефон за връзка. По този начин ще бъде осъществен контрол върху озеленителната кампания.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM