Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА КЛЕТКА
НА ДЕПОТО
ЗА ТВЪРДИ БИТОВИ ОТПАДЪЦИ

      
      

Стартира изграждането на допълнителната клетка на депото за твърди битови отпадъци. На събитието присъстваха г-жа Галина Симеонова, изпълнителен директор на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ, областнияг управител на Област Враца - г-жа Пепа Владимирова, кметът на Община Мездра - г-н Иван Аспарухов и народни представители.
Срокът за изпълнение е 145 календарни дни, каза кметът д-р Костадин Шахов. Стойността на проекта е 2 милиона 329 хиляди 746 лева и 36 стотинки без ДДС, с възможност за възлагане на непредвидени видове работи до 15 % върху тази сума. Основната цел на инициативата е да се осигури екологосъобразна среда за населението на общините Враца и Мездра, като се намали рискът за здравето на хората. Това ще стане чрез обезвреждане и съхранение на битови отпадъци, генерирани от двете общини.
В словото си по повод първата копка на разширението д-р Шахов благодари на всички, които са били съпричастни на идеята и най-вече на директора на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерство на околната среда и водите за оказаната експертна помощ. Проектът е включен в националната стратегия за интегрирано развитие на инфраструктурата на Република България и оперативния план за изпълнение за периода 2006 - 2015 г. Този проект е в съответствие с приоритетите, заложени и в Общинската програма за управление на дейностите по отпадъците, подчерта д-р Шахов. Сред тях са мерките за разширяване на капацитета в съответствие с Европейската директива, както и трайно да се установи система за събиране и управление на отпадъци в региона. Това означава те да се разделят и рециклират. Кметът подчерта, че Община Враца е с действаща система на разделно събиране на отпадъците в съответствие със съвременните европейски практики. Регионалното депо за твърдо - битови отпадъци е новоизградено, контролирано, охранявано и на него се извършва екологосъобразно депониране на битови отпадъци, категоричен бе той. То е изградено върху площ от 125 дка. От началото на месец април 2003 г. се приемат и битовите отпадъци на Мездра.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM