Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НАД 200 РАБОТНИ МЕСТА
ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА

Ръководството на Община Враца и звено "Временна заетост" чрез Оперативна програма "Регионално развитие" подаде заявка за извършване на преквалификация на безработни лица, съвместно с "Бюро по труда" -Враца. След завършването на обучението, хората ще бъдат назначени на работа за срок от 1 година с трудов договор. В заявката на община Враца са предвидени общо 220 работни места.
До момента в професията пътен строител вече са обучени 23-ма трайно безработни от населените места на територията на Община Враца.
Още 16 се обучават в направление техник-еколог, от които 10 са от град Враца. Предстои обучение на още 30 лица в направление техник-еколог, което ще започне в началото на м. февруари. 20 от тях са жители на селата от общината, а 10 са от Враца.
За хората от малките населени места е осигурен превоз за периода на обучение. Те няма да плащат билети за транспорт.
Предстои утвърждаване на заявка за 153 работни места, които ще бъдат за град Враца и населените места към общината, на длъжности озеленители, пътни строители и поддръжка на сгради.
Като цяло за оперативната програма Община Враца е заявила 222 работни места. Издръжката за фонд работна заплата е 70 000 лв. Община Враца ще осигури работните заплати за първия месец, за да бъдат спокойни и уверени хората, че ще ги получат на-време дори при евентуално закъснение на финансовия транш. След това тези средства също ще бъдат възстановени от Агенцията по заетостта.
В края на пролетта предстои да стартира и регионална програма с 8-часова дневна заетост за 40 безработни от град Враца.

 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM