Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

РАЗСРОЧВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА
ЗА ОБЩИНСКИ НАЕМИ

Споразумение за разсрочване на задълженията за общински наеми ще подпишат живеещите на ул. "Доспат" във Враца. Максималният период на разсрочването ще е две години, като в същото време наемателите ще плащат и текущите си задължения към общината. Това обещаха на 21 юни живеещите в общински жилища на ул. "Доспат" при срещата си със зам.-кмета Светозар Луканов. Той пристигна на място, за да разговаря с гражданите от ромски произход по няколко проблемни теми. Пред всички зам.-кметът прочете точния размер на задълженията на всеки от живеещите. "Общите задължения са за над 84 000 лева. И това при наем от 20 - 25 лева на месец. Има хора, които не са плащали по 7 - 8 години. Разсроченото плащане е добър вариант, а който не желае да плаща, ще бъде изведен от общинското жилище" - заяви Луканов.
По официални данни на ул. "Доспат" са настанени над 270 души, неофициално обаче се знае, че в района пребивават над 800. "Няма да търпим тук да се самонастаняват приходящи" - категоричен бе зам.-кметът. Пред хората от района той постави и въпроса с постоянните жалби от съседите им. Луканов цитира, че само от началото на тази година в Общината са постъпили над 30 жалби, в който се говори за различни нарушения на обществения ред. Проблем е и замърсяването, както и пускането извън дворовете на животни. "Законите трябва да важат за всички с еднаква сила. Ако вие ги спазвате, общината ще бъде зад вас, ако - не, ще е против вас. Ние сме за това законът да важи както за българите, така за ромите и за всички останали" - каза на срещата Светозар Луканов. Той се ангажира, че ако се налага ще се среща с тях всяка седмица, докато нещата не се въведат в ред. Живеещите на ул. "Доспат" обещаха да започнат да плащат, да почистят района и да излъчат свои представители, които да се срещат със зам.-кмета при решаването на проблемите.

Даниела Хитова

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM