Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДНИ НА ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЕНЕРГИЯ ВЪВ ВРАЦА

В градската концертна зала на Община Враца Христина Стоичкова и Маргарита Томова - експерти от дирекция "Жилищна политика" в МРРБ представиха проект "Енергийно обновяване на българските домове" по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г.
Финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност ще получават сдружения на собственици, регистрирани по реда на Закона за управление на етажната собственост в съответната общинска администрация и в регистър БУЛСТАТ. Заявления за интерес ще може да бъдат подавани от 01.07.2012 г.
За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 50 % от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда. От оперативната програма ще се покрият изцяло разходите за обследване и установяване на техническите характеристики на сградата, включително изготвяне на технически паспорт и обследване за енергийна ефективност.
Община Враца организира тази среща съвместно с МРРБ като част от общинските "Дни на интелигентната енергия", които се провеждат от 18 до 20 юни. Те се организират по проект "CONURBANT - Всеобхватен мрежови подход за включване на европейските агломерации и други обширни области за участие в "Спогодбата на кметовете".
Екипът по проекта представи целите, очакваните резултати по проекта и няколко ефикасни метода за спестяване на енергия.

Даниела Хитова
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM