Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЧАНСКИ УЧИТЕЛИ ЩЕ УЧАСТВАТ
В СПАРТАКИАДА

15 учители от Враца ще участват в осмата учителска спартакиада, организирана от Синдиката на българските учители и Българска работническа федерация "Спорт и здраве" към КНСБ. Участниците от Враца са преподаватели в НУ "Иванчо Младенов", ОУ "Васил Левски", "Отец Паисий", ПГТР, ПТГ "Н.Й.Вапцаров" и Спортното училище "Св. Климент Охридски".
Спартакиадата ще се проведе от 13 до 17 юни. В продължение на три дни в курортния комплекс "Св. св. Константин и Елена" над 400 учители от България и чужбина ще се състезават в девет вида спорт: тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, футбол, плуване, теглене на въже, лека атлетика. Врачанските педагози ще участват в дисциплините плажен волейбол, мини футбол на трева, лека атлетика, теглене на въже.
На спартакиадата през 2011 г. учителите от Враца завоюваха второ място в дисциплината "теглене на въже" а за най-атрактивен състезател бе обявена Калина Каменова - учител в ОУ "В. Левски". Врачанските учители спечелиха също трето място в дисциплината "мини футбол" и купа за феърплей. Голмайстор стана Илиян Маринов - специалист в Спортното учлище.
Сред основните цели на Спартакиадата са популяризирането и утвърждаването на спорта сред работещите в системата на образованието, както и развитие на сътрудничество и солидарност сред учителите от различните страни.

Даниела Хитова


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM