Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"АТИНЯНИТЕ" НАДДЕЛЯХА НАД "СПАРТАНЦИТЕ" В СТРЕЛБАТА С ЛЪК

Състезание по стрелба с лък сложи финал на "Програмата за патриотично възпитание на община Враца". Надпреварата се проведе в атракционен парк "Приказката". В състезанието взеха участие два отбора от по петима души от Спортното училище "Св. Климент Охридски" във Враца. Те приеха атрактивните имена "Атиняните" и "Спартанците". Уменията им бяха оценявани от жури с председател зам.-кмета на общината Красимир Богданов, Тихомир Опров - собственик на парка, доц. Нарцис Торбов от историческия музей, Марин Цветков и Галя Василева - организатори на патриотичната програма. С общ сбор от 40 точки победата бе за "Атиняните", а съперниците им успяха да съберат 37 т.
Програмата за патриотично възпитание е един от най-новите проекти на Общината, който се реализира съвместно с Регионалния исторически музей и атракционен парк "Приказката". В него се включиха 30 ученици от три врачански училища - СОУ "Отец Паисий", СОУ "Христо Ботев" и Спортното училище "Св. Климент Охридски".
"Програмата се радваше на голям интерес от страна на учениците и съм доволен, че тя спечели толкова приятели. Радвам се, че вие, участниците в нея, успяхте да усвоите доста нови познания и умения. Справихте се изключително успешно, както с пресъздаването на Дионисиевите празници, така и с керамиката. Надявам се това да не е последната част от програма, а само заключителната част за 2012г. Вярвам, че от началото на новата учебна година ще се видим с нови идеи за разширено изучаване на историята и миналото на нашия край. Да си пожелаем всичко, което правим, да достигне до повече наши приятели и така в града да пристигнат нови хора, които да видят забележителностите на врачанския край" - с тези думи се обърна към учениците зам.-кметът Красимир Богданов.
В момента се подготвя сайт за всички мероприятия, които бяха част от патриотичната програма. Той ще бъде представен на нарочна пресконференция на 12 юни от 11 часа в заседателната зала на Община Враца.

Даниела Хитова
  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM