Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

МИТИНГЪТ - ЗАРЯ

      
      
      
      

На 1 юни централният площад на Враца се изпълни с граждани и гости на града за участие в митинг-заря в памет на Христо Ботев и неговата чета. Пред паметника на Войводата застанаха президентът на България Росен Плевнелиев, вицепремиерът Цветан Цветанов, министрите Мирослав Найденов, Тотьо Младенов и Ивайло Московски, заместник министърът Августина Цветкова, началникът на отбраната Симеон Симеонов, депутатите Георги Божинов, Кирил Добрев, Асен Агов, Венцислав Лаков, Николай Рашев, Янко Здравков, Валери Ангелов и Николай Лаков. Сред официалните гости бяха също председателите на партии Сергей Станишев (БСП), Красимир Каракачанов (ВМРО) и Христина Христова (НДВС). На трибуната застаха президентът от предишния мандат Георги Първанов, врачанският митрополит Калиник и епископ Киприян, областният управител Пепа Владимирова и заместниците й Валентин Латов и Цветелина Теофилова, кметът на Враца инж. Николай Иванов и заместниците му инж. Красимира Георгиева, Красимир Богданов, Светозар Луканов и Ангел Вълчев. В митинга участваха и делегации от побратимените на Враца градове Вилньов льо Роа - Франция, Бор - Сърбия и Франкфурт на Одер - Германия. В митинг-зарята участие взеха четири представителна роти на Поделение 52380 - Враца, гарнизон Плевен, ученически блок от СОУ "Христо Ботев", блок от студенти от висшите учебни заведения във Врац и група от участниците в похода "Козлодуй - Околчица". Врачани и гостите на града изпълниха площада.
"Тук, пред Ботевия паметник, в този храм на открито, всяка първоюнска вечер е нашето духовно пречистване. В минутите на мълчание стъпките на историята се сливат с пулса на нашето съвремие! За да усетим близостта на Войводата:
- гневен и осъдителен към социалната апатия и своеволието на тирана
- жлъчен към лъжепатриотите и мнимите поборници
- неповторим в мощта и силата на своето слово и дело!
Щастлива е съдбата към нас, потомците от Врачанския край, осветен от Ботевата алея, да посвещаваме ежегодно най-хубавите си дела в чест на Войводата и неговите четници.
Нека отново родолюбието ни сплоти и отдадем своята почит в деня на 136-та годишнина от гибелта и подвига на поета-революционер Христо Ботев и на героите, загинали за свободата на България!" - каза в словото си кметът на Враца инж. Николай Иванов.
Митингът завърши със заря.

      
      
      
      
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM