Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ
"ИСТИНАТА Е СВЯТА, СВОБОДАТА Е МИЛА"

Първо по рода си Общинско ученическо състезание "Истината е свята, свободата е мила" - да се гордеем с Ботев!" се проведе във Враца. В него се включиха девет отбора от по трима участници от училища в общината. С по два отбора участваха ЕГ "Йоан Екзарх" и ОУ "Св. Св.Кирил и Методий" - с. Девене, а с по един СОУ "Васил Кънчов", ОУ "Васил Левски",СОУ "Христо Ботев", СОУ "Отец Паисий", ОУ "Христо Ботев" - с. Баница. Двадесет и седемте ученици бяха от 5, 6 и 7 клас.
В първия кръг "Христо Ботев - живот и дело" - акцентът бе поставен върху приноса на войводата за националното освободително движение. Във втория кръг, наречен "Жив е той, жив е", учениците трябваше да рецитират стихотворение от Христо Ботев. Третият кръг носеше името на състезанието - "Истината е свята, свободата е мила" - да се гордеем с Ботев". В него децата трябваше да прочетат свои, предварително написани, есета или стихотворения. Знанията и талантът на младите състезатели бяха оценявани от жури в състав - Румяна Цветкова и Петя Николаева - експерти в РИО на МОН, и Силвия Врачовска - директор на Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца. Призьори в първото общинско състезание станаха участниците от СОУ "Васил Кънчов" - Враца. Втори е отбора на ОУ "Христо Ботев" - с. Баница, трети - отборът на училище "Отец Паисий".
Състезанието бе организирано от Община Враца, а съорганизатори са Регионалният инспекторат по образованието и Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца. 


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM