Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

БОТЕВИ ДНИ '2012 - ОТКРИТИ

      
      
      
      

С издигането на националния флаг и запалването на вечния огън пред паметника на Христо Ботев, във Враца бяха открити официално "Ботеви дни`2012". За първи път тази церемония бе съчетана с изпращането на походниците от Националния туристически поход "Козлодуй-Околчица".
"От паметните дни на Априлското въстание 1876-та до днес уроците на историята щедро ни даряват примера на героите, отдали живота си за свободата на Родината. Години ни отдалечават от априлския бунт, а всяко следващо поколение преоткрива истини, образи, картини от онези събития. Намира вдъхновение и посоки за себе си в съвременния свят. Затова винаги, когато говорим за личността на войводата, за паметните Ботеви дни, ние споделяме и своята изживяна истина - Ботевият дух не е само история! Той вдъхновява делата ни и днес! "Ботеви дни 2012" ще разкрият точно този заряд - на почитта и вдъхновението, на родолюбието в неговите съвременни измерения. Първите, които ще имат честта да покажат това сте вие, уважаеми походници от 66-ти Национален туристически поход "Козлодуй- Околчица"! Вашите колони ще изминат пътя на славата! Направете го достойно, за да оставите за поколенията и нещо свое!" - с тези думи се обърна към походниците и всички гости на откриването кметът на Враца инж. Николай Иванов.
Сред официалните гости на тържеството бяха областният управител Пепа Владимирова, зам.-кметовете на общината Красимир Богданов, Светозар Луканов и инж. Красимира Георгиева. Водосвет за добър път и успех бе отслужен от Негово Преосвещенство Траянополския епископ Киприян. Кметът на Враца връчи знамена на новите групи, участващи в похода - от СОУ "Отец Паисий" - Враца и от ОУ "Христо Ботев" - с. Баница. Своите заявки за участие в похода до Околчица до момента са подали 835 участници. Сред тях са групи от Крумовград, Роман, Козлодуй, Несебър, Търговище, Айтос, Русе, Велико Търново, Лом, Козлодуй, Бургас, Козлодуй, Бобовдол, Габрово, Смолян и Варна. Най-многобройна е групата от община Враца. Освен новите участници, тя включва ученици от СОУ "Христо Ботев", Езикова гимназия "Йоан Екзарх", ПМГ "Акад. Иван Ценов", СОУ "Никола Войводов", Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство - Враца. Главен ръководител на похода е Георги Петков. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM