Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДЕЦАТА НА ВРАЦА СПОРТУВАТ

      

Близо 700 деца от 17 детски градини в община Враца взеха участие в традиционния спортен празник "Децата на Враца спортуват". Инициативата се проведе за седма поредна година на стадион "Христо Ботев" с всички деца от детските градини и подготвителните за училище групи.
"Знаем, че спортът за едни е занимание за свободното време, за други- култура, която възпитава. Категорично е, че като начин на живот се изгражда от ранна детска възраст и има много висока обществена роля и функция, каза в приветствието си зам.-кметът Красимир Богданов. Целта, която ни обединява е да предизвикаме интереса на децата към участия в спортни изяви, да кажем "не" на обездвижването на младото поколение и "да" на спорта, който калява волята, укрепва здравето и ни прави устойчиви и издръжливи.
Подкрепям идеята, която днес прави среща на масовия и професионалния спорт във Враца и показва, че това съвсем не е трудна задача.
Пожелавам от редиците ви да израснат бъдещите шампиони на България и участници в големия спорт, да донесат още много медали на нашия любим град Враца!", завърши Богданов.
Празникът започна с вдигане на знамето и тържествено шествие и продължи с общо развиващи упражнения и състезателни игри. В паузите между игрите демонстрации направиха състезатели от спортните клубове по таекуон-до "Кум Рьонг", по борба "Ботев-93" и по джудо "Ипон". Присъстващите научиха малко повече за историята и правилата на тези спортове. Те видяха "на живо" световната шампионка по таекуон-до Ирена Цветкова, току що върнала се от европейско първенство с три медала, която приветства малките спортисти.
Треньори на клубовете са Илия Цветков, мс Юлиян Георгиев и мс Таня Василева.
Децата от детските градини показаха и своите умения като мажоретки и в гимнастически композиции.
Всички получиха медали, купи и лакомства. Наградите връчиха директорът на дирекция "Образование, култура, спорт и туризъм" Маринела Петрова, началник отдел "Образование" Валентина Михайлова и гл. експерт "Предучилищно образование" Калина Дуранкева.

Галя Василева


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM