Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПОКЛОНЕНИЕ НА ЛОБНОТО МЯСТО
НА ПЕРО ХЕРЦЕГОВИНЕЦА
И ТЪРЖЕСТВО В МЕСТНОСТТА "ПОГЛЕДЕЦ"

      
      
      
      

На 22 май 2012 г., в 11 часа, представители на Ботевския организационен комитет, граждани и ученици се събраха на поклонение на лобното място на Перо Херцеговинеца. Ученици от ОУ "Христо Ботев" - с. Баница прочетоха биографични данни за Перо Херцеговинеца. Бяха поднесени цветя пред паметната плоча.
Тържеството продължи в местността "Погледец" във Врачанския балкан. На живописната естествена тераса Росица Кузманова, ръководител на МК "Ботев път", отправи приветствие и предостави думата на журналиста, член на Ботевския организационен комитет Илия Борисов. Той разказа за посещението по тези места на патриарха на българската литература Иван Вазов и посочи исторически данни за мястото на поклонението.
Вокални групи от с. Паволче и с. Челопек изпълниха възрожденски песни.
Пред заслона в местността "Кривульо" ученици от ОУ "Христо Ботев" - Баница и ОУ "Христо Ботев" - Паволче участваха в състезания и рисуване на асфалт. Заместник-кметът на Община Враца Красимир Богданов връчи награди и подаръци на участниците, след което пред заслона "Погледец" поклонниците се освежиха с чаша балкански чай. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM