Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

Новини от Община Враца

Кампания "Да изчистим България за един ден"

7 000 жители на община Враца се включиха в кампанията "Да изчистим България за един ден", който се проведе на 12 май. Сред тях бяха общинската администрация, общинският съвет, областната администрация, всички училища и детски градини, КНСБ, МВР, Български пощи, 38 фирми, една неправителствена организация, затвора. Имаше също 112 граждански инициативи и домсъвети. "На всички, които със своя доброволен труд допринесоха за това община Враца да е по-красива и по чиста, благодаря! Надявам се тази кампания да е допринесла за повишаване културата ни по опазване на околната среда" - каза кметът на Враца инж. Николай Иванов. Той благодари и на дружествата, които безвъзмездно извозиха събраните отпадъци - БКС, "Иванов 53" и "Пътинженеринг М". В кампанията бяха включени 17 самосвала, 3 багера и 5 сметоизвозващи машини.
На 12 май на депото за твърди битови отпадъци са депонирани 130 540 кг отпадъци. От тях със сметоизвозващите машини - 67 480, а останалите 63 060 кг - със самосвали.
На 13 май на депото са пристигнали още 32 820 кг.
За двата почивни дни на строителното разтоварище са извозени 687 744 кг отпадъци. В понеделник извозването продължи.
Над 50 места бяха почистени с общите усилия на жителите на община Враца.

Общината отново ще подкрепи
Националния фестивал
на малките театрални форми

На 16 май от 17,00 часа във фоайето на Драматично-куклен театър кметът на Враца ще открие 23-то издание на Националния фестивал на малките театрални форми и 2-рия международен фестивал на НЕТА /Нова европейска театрална асоциация/. НЕТА е международна организация, в която членуват 13 европейски страни и 3 театъра от България /сред тях е врачанският театър/. Пред врачани и гостите на града ще бъдат представени 18 постановки, 8 от които чуждестранни.
Община Враца ще подпомогне финансово фестивала със 15 000 лева.
Националният фестивал на малките театрални форми ще продължи до 22 май.

Врачанка е медицинска сестра № 1 в България

Таня Маркова, която работи като сестра в детска ясла "Българчета" е обявена за сестра № 1 на България. "Това е изключително висока оценка за развитието и работата в ясленото дело. Искам от свое име, от името на кмета на Враца и на Общината, да благодаря на г-жа Маркова" - каза зам.-кметът Светозар Луканов. Таня Маркова е получила грамота и статуетка, удостоверяващи престижното отличие. "Това е третата голяма, национална награда, в нашата детска ясла. Миналата година отново наша колежка бе сестра № 1 на България - това бе г-жа Христина Христова. През 2009 г. аз получих втора награда на национално ниво в категорията "главна сестра" - поясни Ваня Заркова, директор на детска ясла "Българчета".

Враца ще бъде домакин на заседание
на комисия на НСОРБ

Първото редовно заседание на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към НСОРБ ще е във Враца. Заседанието ще се проведе на 16 май от 13 ч. в заседателната зала на Общината. Сред интересните теми, които ще бъдат обсъдени, е представянето на мониторингов доклад на комитета за регионите. Ще бъде дискутиран също новият закон за местното самоуправление. На заседание ще се избере и ново ръководство на комисията.

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM