Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

100 ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ ОТ ВРАЦА БЯГАХА
И ИГРАХА АЕРОБИКА

Около 100 деца и възрастни от Враца се включиха в отбелязването на Международния ден на предизвикателството, който се провежда под егидата на МФВС и Българска асоциация "Спорт за всички". По традиция Община Враца бе организатор на спортните прояви за града.. В програмата на Община Враца бяха включени два масови старта - на 600 и 1200 метра гладко бягане и 15 минути аеробика.

На откриването директорът на дирекция "Образование, култура, спорт и туризъм" Маринела Петрова запозна присъстващите с историята и мероприятията, посветени на този ден. Тя, заедно с екип от общинската администрация, се включи в масовата аеробика.
Инициативата е съвместна с Регионалната здравна инспекция във Враца, която предостави награди за първите трима в отделните лекоатлетически дисциплини.
Освен ученици от врачанските училища и граждани, тази година се включиха и три детски градини - "Детска вселена", "Единство, творчество, красота" и "Българче". Преподаватели, деца и родители заедно бягаха и играха аеробика, показвайки своята съпричастност към идеята за здравословен начин на живот чрез движение.
Според гл. съдия Даниела Велкова, заради инициативата за почистване на България, тази година мероприятието е събрало по-малко хора, но всички присъстващи са останали доволни от предметните нагаради - фланелки, шапки, шоколади.
Класиралите се до 10-то място в лекоатлетическите дисциплини получиха и флагчета.
Ето и първите трима в отделните дисциплини:
600м
1. Петър Стефанов - "В. Кънчов"
2. Нели Николова - "В. Кънчов"
3. Борислав Георгиев - ПМГ

1200м
1. Тихомир Костов - ПМГ
2. Гита Додова - АК "Враца"
3. Ангелина Стефанова - ПМГ

Международния ден на предизвикателството е най-голямата световна проява от програмата на Международната асоциация "Спорт за всички" (ТАФИСА), чиято цел е да популяризира здравословния начин на живот, чрез системни занимания с физически упражнения и спорт.

Даниела Хитова
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM