Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ

Стартира кампанията "Да изчистим България" за един ден в област Враца. По информация, постъпила в областния щаб за координация, към 11.30 часа в кампанията на територията на областта участие взеха:
- Община Враца - 7000 човека, 45 фирми и ведомства ;
- Община Бяла Слатина - 1090 човека и 35 фирми и ведомства;
- Община Козлоуй - 3000 човека и 20 фирми;
- Община Мездра - 1820 човека;
- Община Оряхово - 990 човека и 24 фирми;
- Община Криводол 930 човека и 19 фирми;
- Община Мизия - 2000 човека и 7 фирми;
- Община Роман - 385 човека и 14 фирми;
- Община Борован - 310 човека и 5 фирми;
- Община Хайредин - 465 човека и 8 фирми;


7 000 ВРАЧАНИ СЕ ВКЛЮЧИХА
В КАМПАНИЯТА

Над 3 000 врачани и около 4 000 жители на 22-те села в общината се включиха в днешната кампания "Да изчистим България за един ден". Сред тях имаше както групи от различни администрации, фирми и училища, така също граждани от жилищни кооперации и отделни семейства.

В кампанията участваха и над 100 души от общинската администрация, включително кметският екип и кметът на Враца инж. Николай Иванов. Врачани събираха разхвърляни отпадъци от над 50 места в региона. Раздадени бяха над 15 000 чувала и 14 000 чифта ръкавици. Сред доброволците бяха и врачани от групата "Кажи на кмета на Враца" в социалната мрежа "Фейсбук". По своя инициатива те почистиха и боядисаха пейките в района на тенискортовете в градския парк при стадион "Христо Ботев".

"Искам да благодаря на всички врачани, които участваха в кампанията за изключителната активност. Както разбрахме от организаторите, Община Враца е една от най-активните на национално ниво. Дано тази кампания повиши културата ни по опазване на околната среда. Всеки, който има инициатива как да направи мястото, където живее по-чисто, ще получи пълното съдействие на Общината" - каза кметът на Враца инж. Николай Иванов.


С 2,5 ТОНА ОТПАДЪЦИ ПО-МАЛКО
В ПП "ВРАЧАНСКИ БАЛКАН"

      
      
      

Около 30 доброволци от Еко клуб "Зелено Бъдеще", МБЧК, СОУ "Никола Войводов" , фирма Булнед и граждани се присъединиха към почистването на Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" в рамките на кампанията "Да изчистим България за един ден". За 2 часа бяха събрани над 2, 5 тона отпадъци предимно от пластмаса, автомобилни гуми и строителни отпадъци. Бяха почистени две маркирани предварително точки в близост до Ботев път и с. Паволче. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM