Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ШЕСТ СЪБИТИЯ В МЕСЕЦА
НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ

Шест спортни мероприятия организира Община Враца през май, обявен от месец на българския спорт. На 10 май 2012 г. започва Турнир по лека атлетика "Лъвски скок" за III и IV клас. Състезанието е с начален час 13.30.
На 12 май ще се проведе Международен ден на предизвикателството, който е под егидата на МФВС и Българска асоциация "Спорт за всички". Това е най-голямата световна проява от програмата на Международната асоциация "Спорт за всички" (ТАФИСА), която от 20 години се провежда ежегодно в повече от 100 страни в света. Цел на програмата е широко популяризиране на здравословния начин на живот, чрез системни занимания с физически упражнения, вид физическа активност и спорт. В програмата на Община Враца са предвидени две лекоатлетически дисциплини от 600 м и 1200 м гладко бягане и 15 минути аеробика. Начало- 10 часа, на стадион "Христо Ботев".
За ден на отворените врати на спортните обекти е обявен 13 май. Всички зали, покритият басейн и стадионите ще бъдат достъпни на гражданите на общината, които искат да спортуват в неделния ден.
"Гвоздеят" в майската спортна програма на 17 май е лекоатлетическата щафета за учащи се и възрастни, която преминава по централните врачански улици. Състезателите са разделени в четири възрастови групи: I група (III - IV клас), II - (V - VIII клас ), III - (IХ - ХII клас) и IV група за възрастни, без ограничение на възрастта - представители на различни институции и организации от Враца. Последната група изминава маршрута от пл. "Руски" до сградата на общината, без състезателен характер. Стартът е в 9.30ч. на пл. "Македония", финалът - пред Общината.
На 22 май от 10 часа, най-малките граждани на Враца - децата от детските градини, ще покажат различни гимнастически композиции на стадион "Христо Ботев". В същия ден от 14 ч. на стадиона ще се проведе и лекоатлетически турнир в памет на доц. Кирил Димитров. Той е за ученици от V и VI клас.
Всички спортни прояви са под патронажа на инж. Николай Иванов - кмет на Община Враца и се организират със съдействието на РИО на МОМН- Враца, СУ "Св. Климент Охридски" - Враца и УСК "Враца 2004".

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM