Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СЕПАРИРАЩАТА ИНСТАЛАЦИЯ
ТРЯБВА ДА Е ГОТОВА НА 30 АПРИЛ

"30 април е крайната дата, до която трябва да приключи строителството на сепариращата инсталация на депото за твърди битови отпадъци. И смятам, че вече няма да има никакви поводи този срок да бъде удължаван" - това каза кметът на Враца инж. Николай Иванов по време на работна среща на депото с представители на фирмата "Пътна строителна техника".

Дружеството, което е изпълнител на обекта и общината са се договорили за графика за довършителните работи. В момента се работи по външното ел. захранване на обекта, което ще осигури възможност за 72-часовите проби на машините. Работи се също по вертикалната маркировка.
Сепариращата инсталация разделя твърдите битови отпадъци по видове - пластмаса, хартия, метал. След разделянето, отпадъкът се балира по видове. По този начин обемът му се намалява с около 30 % и се създава възможност тази част от битовите отпадъци да бъде използвана повторно, след преработка. Сепариращата инсталация ще удължи с четири години живота на втората клетка на депото за твърди битови отпадъци, която ще обслужва общините Враца и Мездра. В момента ежедневно на депото постъпват 80 тона битови отпадъци. Годишно събраната смет е 23 000 тона, като от тях около 17 000 т е на община Враца, а останалите - на община Мездра.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM