Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГОСТИ ОТ ИЗРАЕЛ

На 13 на волиерата за адаптация на белоглави лешояди при село Долно Озирово Георги Стоянов от Българското дружество за защита на хищните птици и Георги Грозданов наблюдаваха две птици, които не са от освободените до момента. Едната от тях е маркирана с жълт пръстен с номер. След направена справка с орнитолозите се установява, че птицата идва от Израел и е прелетяла над 1600 км. Белоглавият лешояд е излюпен през 2007 г. , отглеждан до 2010 г. в Израел, след което е освободен в природата. Другата гостенка е по-млада и без маркировка. Привличането на нови птици на площадката за подхранване е от изключително важно значение за бъдещото установяване на гнездова колония в района Природен парк "Врачански Балкан".
Орнитолозите работещи в момента за възстановяване на популацията на белоглавите лешояди призовават гражданите, които забележат или наблюдават едри грабливи птици, да се обадят в офисите на Природен парк Врачански Балкан или Природозащитен център "Натура" на телефони 66 54 73 или 66 03 18.
Дейностите по изграждане и подхранване на белоглавите лешояди се изпълняват по проект на Зелени Балкани "Възстановяване на популациите на едрите европейски лешояди в България". 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM