Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КАЖЕТЕ ИСТИНАТА! ЧИЯ Е ОТГОВОРНОСТА?

Въпреки многократните сигнали от общински съветници и медии, че във Враца се депонират софийски отпадъци, гражданите бяха заблуждавани, че подобно нещо няма. Истината, скривана в последната година и половина, обаче лъсна с цялата си грозота. Във фирма "Екобулсорт", подазделение на близката до правителството "Екобулпак", избухна пожар в сряда около 17. 00 часа, който обгази в продължение на две денонощия Враца и близките села. В последствие се установи, че на площадката на фирмата се извозва и съхранява част от софийския боклук.
Въпреки липсата на точна информация, има или няма замърсяване на въздуха с вредни емисии, очевидно е задимяването в целия град и неприятната задушлива миризма. Това предизвика адекватната реакция на общината: да се свика кризисен щаб; независимо от липсата на точни данни от лабораторните анализи - да се освободят учениците от учебни занятия на 4 май и да се приберат по домовете си; да се осигурят водоноски и фадроми за гасенето.
Остава въпросът за отговорността.
След като общината не е издавала разрешение за изграждане на площадка за депониране на отпадъци, на какво основание РИОСВ е дало възможност на "Екобулсорт" да извършва съответната дейност? След като в редица селища на страната не позволиха да се депонират софийските боклуци, Враца ли се оказа най-удобното място? Защо предишния кметски екип укриваше информация и непрекъснато отговаряше на поставяните въпроси, че във Враца не се складират отпадъците на София?

Време е някои да понесе отговорност, или за пореден път, органите на централната власт и медиите, ще се окажат гостоприемен партньор на управляващите?


Общински комитет на ВМРО - Враца 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM