Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ИМА ЛИ ИЛИ НЯМА ТОКСИЧНИ
ИЛИ ВРЕДНИ ВЕЩЕСТВА
ВЪВ ВЪЗДУХА НА ВРАЦА?

Във въздуха на Враца няма токсични или вредни вещества, които да са над пределно допустимите норми, се сочи в официална информация, получена в общинската управа, след запитване до Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия. Поводът за запитването е пожарът, който изгори част от балите с вторични суровини, складирани на площадка на "Екобулпак" във Враца. По последни данни от полицията пламъците са изгасени, но на места все още има тлеене на вторични суровини.
От кметския екип благодариха на пожарникарите за положените усилия за овладяването на огъня. Община Враца помогна при гасенето на пожара като осигури водоноски и фадроми. През целия ден разтревожени граждани звъняха в общинската администрация, за да искат информация за случващото се. Затова настояваме отговорните институции да внесат повече яснота около причините довели до пожара, взетите мерки и въздействието на отделилите се при пожара вещества върху здравето на населението.
От Община Враца не са издавани разрешителни за строеж или за обособяване на депо за отпадъци на мястото, където стана пожарът.

Даниела Хитова

Бележка на редакцията:
Ако Община Враца не е издавала резрешително за строеж или за обособяване на депо за отпадъци на мястото, където стана пожарът, то с чие разрешението е там? Законно ли е депото или не? И щом стопаните му не могат да осигурят безопасното съхраняване на софийските отпадъци, не е ли редно Общинският съвет да излезе с решение за евентуалното му премахване?
Животът и здравето на врачани би трябвало да е по-важен от политическото нагаждачество пред централната власт.
А РИОСВ - Враца трябва да се определи: защитник на дружеството "Екобулпак"АД ли е, или на гражданите на Враца. Защото хем ни убеждават, че от извършените измервания за качеството на атмосферния въздух концетрациите на вредни вещества са в нормите, хем "призовава гражданите да спазят необходимите мерки обявени от Областния щаб за кризисни ситуации, да не напускат домовете си, ако това не е необходимо до разсейване на емисиите".
Кои емисии ще разсейват от РИОСВ- Враца? Безопасните ли? 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM