Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗАПОЧВА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДЪРВЕТАТА
ПОД ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖА В СЕЛАТА

По време на традиционния "Ден на кмета" бяха обсъждани проблеми, свързани с взаимодействията с "ЧЕЗ" и "В и К", и предстоящата инициатива "Да почистим България за един ден". Срещата бе водена от кмета на общината инж. Николай Иванов и зам.-кметът Ангел Вълчев.
Във всички села на община Враца ще бъде извършено подкастряне на дърветата, които се намират по трасето на електропреносната мрежа. Предстои да се изготви график, който ще бъде раздаден на кметовете и кметските наместници. На местата, където се налага, ще бъде изпратен кран в помощ на екипите, ангажира се Димитър Ников - зам.-ръководител на звено "Район Враца" в "ЧЕЗ България". Той поясни, че дружеството планира приоритетно да бъдат подменяни счупените и спукани електрически стълбове в региона.
Всички резервоари на селата ще бъдат почистени през тази година, обеща Тихомир Поповски - началник на район "Враца" във "В и К". Пред кметовете той представи приоритетите в програмата на дружеството за подмяна на водопроводи през 2012 г. "Планирали сме тази година да подменим над 20 километра водопровод в общината. Става дума предимно за външни водоеми, които захранват цели населени места или група от населени места" - поясни Поповски.
Общината ще осигури чували, ръкавици и транспорт за извозване на събраните отпадъци за кампанията "Да почистим България за един ден", която ще се проведе на 12 май. Помощните материали ще се получават след предстоящите четири почивни дни. До 6 май кметовете и кметските наместници трябва да обявят колко хора ще се включат в почистването и има ли нови замърсени терени, които да искат да добавят към вече обявените места за почистване.

Даниела Хитова

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM