Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОБЩИНСКИ ФОЛКЛОРЕН ПРАЗНИК

480 певци и танцьори се изявиха на сцената на читалище "Милин камък" в с. Мраморен в неделя. Селото бе домакин на 17-тия Общински пролетен празник, който събра самодейци на възраст от 3 до 85 години от всички читалища в община Враца.
"Радвам се, че тук са пристигнали толкова талантливи хора. Благодаря ви, че отделяте от своето време, за да поддържате жива българската традиция. Желая на всички успех и на добър час" - с тези думи кметът на община Враца инж. Николай Иванов откри празника. Сред официалните гости бе председателят на общинския съвет инж. Петя Аврамова и кметове на кметства и кметски наместници от региона.
Самодейците от читалището-домакин сложиха началото на концертната програма с фолклорен микс "Изненада" в изпълнение на смесена певческа група и танцов състав "Росна китка". Повече от пет часа любителите на народните песни, танци и хумор се радваха на любовта към фолклора на изпълнителите. Много аплодисменти имаше и за най-малката участничка 3-годишната Любена Ангелова от с. Паволче и за 85-годишната баба Тодорка Кръстева от с. Косталево. Хубавото на празника е, че макар да се повтаря, но всяка година на сцената стъпват нови таланти. Сред тях тази година бяха младите танцьорки от новосформираната трупа "30 +" от Згориград, и певците Нинко Гергов от с. Върбица и колегата му Георги Илиев от с. Вировско.

Присъдени бяха четири първи, три втори и три трети награди. Най-добри бяха участниците от читалищата в с. Згориград, с. Три кладенци, с. Паволче и с. Баница. Грамоти за второ място получиха самодейците от с. Бели извор, кв. Бистрец и с. Лиляче. Третото място завоюваха изпълнителите от селата Чирен, Тишевица и Голямо Пещене.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM