Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЧАНИ ОКУПИРАХА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР
ПО ТАЕКУОН-ДО НА БЪЛГАРИЯ

Десет от възпитаниците на треньора Илия Цветков получиха повиквателни за националния отбор на България, който ще представи страната ни на Европейското първенство по таекуон-до през месец май в зала Арена Армеец в столицата. След блестящото си представяне на държавното първенство преди няколко дни, юношите старша възраст от врачанския клуб по таекуон-до "Кум Рьонг" заслужено попаднаха в полезрението на Българската федерация по таекуон-до и бяха поканени на лагер-сбора на националния отбор в Благоевград. Подготовката на националите ще започне от 22 април и ще продължи непосредствено до началото на шампионата на Стария континент - 14 май. Тренировките ще води националния селекционер Майстор Ким Унг Чол, а наставникът на врачанския клуб по таекуон-до Илия Цветков за трета поредна година ще бъде негов помощник. В списъка на националния отбор от "Кум Рьонг" попаднаха:
1. Томас Марков , юноши мл.възраст
2. Алекс Богданов, юноши ст. възраст
3. Веселин Иванов, юноши ст. възраст
4. Владислав Стоев, юноши ст. възраст
5. Митко Димитров, юноши ст. възраст
6. Радослав Димитров, юноши ст. възраст
7. Даниела Кочовска, девойки ст. Възраст
8. Николай Николов, мъже
9. Марио Тодоров, мъже
10. Ирена Цветкова, жени
По време на първенството ще мерят сила и умения деца, юноши/девойки, мъже/жени, ветерани във всички дисциплини. За първи път в историята на Европейското първенство ще се въведе като нова състезателна дисциплината power team sparing.
Очакват се 35 държави и над 1000 участника да бъдат гости в България и спортна зала Арена АРМЕЕЦ.
През последните 12 години националният ни отбор по таекуон-до ITF се утвърди в челната тройка на Европа. За този период до 2011 г. българските състезатели по таекуон-до ITF имат спечелени над 150 медала от световни и европейски първенства. През септември българите завоюваха 4-то място на Световното първенство в Северна Корея, а врачанката Ирена Цветкова стана световен шампион при жените на спаринг до 69 кг. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM