Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"ВЕЛИКДЕН
ЗА ДЕЦАТА НА ВРАЦА"

      

Парти с мотото "Великден за децата на Враца" се проведе на 12 април в областния град. Началото бе в 10 ч. в центъра на Враца, пред сградата на училище "Козма Тричков" .
Кметът инж. Николай Иванов, под чийто патронаж е празникът, боядиса първото великденско яйце и по стара българска традиция с него помаза челцата и бузките на петгодишните Александрин и Аспарух. В празника се включиха деца от всичките 17 детски градини и техни какички и батковци от училищата в града. Те боядисваха яйца, танцуваха, пяха, направиха рисунки. Всички детски творби бяха подредени в обща изложба "на въже", а най-красивите получиха награди. Етнографи от Регионалния исторически музей във Враца показаха стари техники за боядисването на великденски яйца. За децата бе подготвена и викторина с въпроси, свързани с българските традициите по Великден.
Всички участници в празника получиха награди и лакомства. Организатори на партито са врачанските "Ротаракт", "Интеракт клуб", "Ротари клуб", фондация "Враца 3000".

Даниела Хитова
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM