Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОТЧЕТНО-ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БСП-ВРАЦА

 

      
      

На 7 април във Враца се проведе Двадесет и втората общинска отчетно-изборна конференция на Българската социалистическа партия. В работата на конференцията взеха участие членът на НС на БСП Михаил Миков, депутатът от "Коалиция за България" Георги Божинов, председателят на Областния съвет на БСП-Враца и кмет на община Враца инж. Николай Иванов, а малко по-късно и бившият президент и кандидат за лидер на социалистите Георги Първанов.
Отчетната конференция потвърди болестното състояние на общинската организация на БСП във Враца. Противоборството не позволи да бъдат разглеждани идеи и политически практики за подобряване на икономическото състояние в Община Враца и качеството на живот на нейните жители. Както отбелязаха в изказванията си Михаил Миков и Георги Първанов, никой не спомена думите Свобода, Братство, Равен старт, Социална справедливост.
Разделението в общинската организация не бе преодоляно.
От предложените за председател на Общинския съвет на БСП-Враца от основните партийни организации, отвод си дадоха: Цветан Асенов, Светозар Луканов, Славей Григоров, Николай Горнишки и Димитър Гъндев. С явно гласуване делегатите на конференцията избраха Общински съвет с председател Цветелина Дамяновска, Общинска контролно-ревизионна комисия и делегати за конгреса на БСП.


Преди влизането си в залата Георги Първанов отговори на журналистически въпроси. Бившия президент заяви:
"Подкрепям внасянето на вот на недоверие към правителството, но ми се струва недостатъчно, рутинно, само допълнителна изява на аргументите на левицата и на всички онези, които отстояват бъдещето на ядрената енергетика в България". По-нататък той каза, че по-важно е осъществяването на национална подписка за Белене, която би могла да доведе до необратимо решение в полза не само на проекта, а и на ядрената енергетика изобщо.
По повод изказване на премиера Борисов, че за целия си мандат Първанов не е свършил нищо по темата, бившият президент отговори:
"Господин премиерът не може да прочете за цял ден това, което аз съм свършил и то е описано в паметните записки, с които той разполага. Става въпрос за свършеното по Белене, защото аз съм осигурил Белене и целия голям шлем - тези енергийни проекти, на които той се радва, или които оспорва. Южен поток съм го постигнал аз, заедно с президента Путин. Аз съм осигурил трасетата и източниците на този газ, който той щедро обещава от Азърбейджан, който трябва да мине или през Грузия, или по друг маршрут. Така, че намирам за много дребно и за непочтено казаното от министър председателя и това не може да оправдае по никакъв начин неговия провал в енергийната политика". 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM