Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ИНСПЕКЦИЯ НА СПОРТНИТЕ ОБЕКТИ

Зам.кметът на община Враца Красимир Богданов направи инспекция на спортните обекти, общинска собственост. Спортните съоръжения се стопанисват и поддържат от общинското предприятие "Спорт и туризъм", чийто управител Явор Крумов сподели пред зам.-кмета кои са най-наболелите проблеми. Един от тях е влизането с взлом и кражби на инвентар от някои зали.
При проверката се установи, че обектите са добре поддържани от ползващите ги клубове и работещите в общинското предприятие, но някои от тях се нуждаят от ремонт.
За закритата писта в момента се подготвя проект за външно саниране на сградата. Обсъждат се и различни варианти за отопление, което да включва и съседната волейболна зала.
В лошо състояние са детският басейн, фитнес залата на втория етаж на закрития басейн и частично хотела. Тенис залата и стрелбището се нуждаят от ремонт на санитарните възли, а басейнът - от аспирация и отопление на съблекалните.
Стадион "Христо Ботев" и помощните терени са в добро състояние, както и игрището с покритие от шамот. Своевременно бе разрешен и възникналият проблем със сектора по тласкане на гюле, който е освободен за зоналните състезания по лека атлетика в края на месеца.
В добро състояние е и базата в социалния комплекс на ул. "Кокиче", която използват за подготовка пет спортни клуба.
Зала "Вестител" се нуждае от саниране и подмяна на дограмата.
За някои от помещенията в спортен комплекс "Христо Ботев" се подготвя процедура за отдаване под наем.
Посетена бе и спортната площадка, намираща се в района под "Хижата", която в момента е разрушена почти изцяло.
Една от целите на проверката бе общинска администрация да се запознае с фактическото състояние на обектите и за които е възможно да се търси финансиране за реновиране. Зам.-кметът Богданов изрази мнение, че това може да стане чрез националните и европейските оперативни програми, с активното участие на спортните клубове. Той заяви още, че се предвижда и изграждане на нови спортни площадки.
Спортните съоръжения се ползват от 18 спортни клуба.

Даниела Хитова


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM