Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДЕЦА ОТБЕЛЯЗАХА
МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

Празник, посветен на Международния ден на ромите, се проведе в детската градина във врачанския квартал Кулата. Официални гости на тържеството бяха зам.-кметът Красимир Богданов, Лили Ковачева - директор на Центъра за образование и интеграция на децата и учениците от етническите малцинства , Даринка Костадинова - ст. експерт в Регионалния инспекторат по образованието, Радослав Котов - кмет на с. Нефела и кметският наместник на квартала Йордан Христов. Пред тях и пред директори на училища и детски градини, малчуганите представиха традиционни ромски танци и български стихотворения. Основното мото на празника бе толерантността към различните етнически малцинства. Говорейки за историческия повод за отбелязването на Международния ден на ромите, зам.-кметът Красимир Богданов припомни, че по време на втората световна война България не е позволила нито един нейн гражданин да попадне в лагерите на смъртта.

"В голяма част от своята история българският народ е бил под чуждо владичество. Това ни е научило да сме толерантни към хората с различна религия и произход. Всички, които днес живеем тук, трябва да съхраняваме българския дух, да бъдем достойни последователи на своите предци и граждани на страната си" - каза още в приветствието си Красимир Богданов.

Даниела Хитова

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM