Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

УЧЕНИЦИ ЗАСАДИХА
НАЙ-БЪРЗО РАСТЯЩОТО ДЪРВО

По традиция, всяка година по повод седмицата на гората, учениците от ОУ "Хр. Ботев" - с. Баница организират различни мероприятия. Тази година учениците от V клас се включиха в кампанията "Да изчистим България за един ден" и на организираното им наблюдение в парка всички решиха, че парка на с. Баница може да бъде по-приветлив и спонтанно започнаха да събират и изхвърлят боклуците на определените за целта места. Така масово се включихме и в пролетното почистване на селото.
Тази година Седмицата на гората протича под мотото "Гората за децата". За целите на инициативата учениците от групите по СИП "Здравно образование" и СИП "Краезнание" засадиха в двора на училището най-бързо растящото дърво Пауловния. То се отглежда от векове за десетки приложения. Големите му листа поглъщат 10 пъти повече емисии от въглероден диоксид в сравнение с други дървесинни видове. Цветовете му са красиви, медоносни и богати на антиоксиданти. Дървесината на Пауловния намира широко приложение и в строителството, мебелната промишленост.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM