Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПОДКРЕПА ЗА ДАРОВИТИТЕ ДЕЦА

Враца има общинска програма за насърчаване на даровитите деца. За подкрепа на творческите им заложби в общинския бюджет са заложени 10 000 лева. Ще бъдат насърчавани най-добрите в местни инициативи като Националния конкурс за млади изпълнители "Дико Илиев", Националния фестивал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и Областния фестивал "Магията на изкуството". За класиралите се на първите три места в тези конкурси са предвидени награди. Финансова подкрепа ще има и за талантливи врачанчета, получили покани за участие в международни конференции, пленери или обучителни лагери. В програмата са предвидени и шестмесечни стипендии за ученици в общинско училище до 18-годишна възраст, които са се класирали на първо, второ или трето място в национални или международни конкурси и олимпиади.
Младите таланти на Враца, които се класират на национални и международни конкурси, олимпиади или състезания, включени в Националната програма на мерките за закрила на децата с изявени дарби, ще получат подкрепа и от държавата. Финансова помощ от националния бюджет ще има и за подготвителни курсове за встъпването на даровити деца в спортни училища и училища по изкуствата. Предвидени са и годишни стипендии.
През миналата година с общински средства са подкрепени 43 талантливи ученици от Врачанско.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM