Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОБЩИНА ВРАЦА ЩЕ ПОМОГНЕ
НА КМЕТОВЕТЕ ДА ПОЧИСТЯТ СЕЛАТА

Кметовете от селата в община Враца ще получат пълно съдействие при пролетното почистване. Това им бе обещано от кмета на общината инж. Николай Иванов на месечната среща с тях, която се проведе днес. Освен традиционните чували и ръкавици, и товарни автомобили, с които да бъдат извозени събраните отпадъци от почистването на селата, кметовете ще получат също храсторези и моторни резачки. В повечето случаи кметовете поискаха резачките, за да се почистят речните корита. Те настояваха също за специализирани машини, с които да бъдат премахнати нереграментираните сметища. "Всеки от вас ще получи и исканите машини, и каквото му е необходимо за почистването на селата. Следващата година обаче това няма да го има. Трябва да започне работа по премахването на нерегламентираните сметища и недопускането да се образуват нови" - каза пред местните управници инж. Николай Иванов.
На две важни теми обърна внимание по време на срещата д-р Милчо Костурков, директор на Областната дирекция по безопасност на храните във Враца. Първата е свързана със започващото третиране на земеделските площи с хербициди и инсектициди. Пет дни преди пръскането с тях с авиационна техника селските кметове трябва да са уведомени и от своя страна да предупредят за това пчеларите в района. Пръскането на площите започва чак след като кметът на населеното място е дал писменно разрешение на съответния арендатор или собственик. Д-р Костурков напомни, във връзка с предстоящите Великденски празници, че е абсолютно забранена продажбата на живи животни на т.нар. "селски пазари". Не се разрешава също уличната продажба на разфасовано месо от животни или животински продукти.
Кметът на Враца успокои кметовете от селата, че всички разходвани финансови средства, свързани със снегопочистването, ще бъдат разплатени от Общината. По тяхно желание на следващата им месечна среща инж. Николай Иванов ще покани представители на "ЧЕЗ" и "В и К". 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM