Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДВА ЕКОПРОЕКТА

През месец април два еко-проекта ще стартират в Природо-математическа гимназия "акад. Иван Ценов" Враца и СОУ "Христо Ботев" Враца. Проектите ще се изпълняват по идеи на ученици от Ученически спортно туристически клуб "Вратцата" (ПМГ Враца) и еко клуб Детелини (СОУ "Христо Ботев").
Учениците кандидатстваха със собствени предложения на екологична тематика и получиха финансиране в рамките на 200 евро за проект. Освен тях бяха одобрени още 3 проекта на клубове от София и Благоевград. Финансирането на инициативите се осъществява в рамките на проект "От теб зависи! - Младежки проекти за устойчиво развитие и развитие на гражданско общество", благодарение на Сдружение МитОст, Фондация Роберт Бош и Федералната централа за гражданско образование, с партньори за България: Фондация ЕкоЦентрик, Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" и Български център за зелена икономика.
В рамките на своя проект учениците от ПМГ-Враца подготвят организирането на конкурс за снимка, голям пролетен хепънинг в местността Леденика и изготвянето на презентации и клипове, популяризиращи еко-туризма сред младите хора.
Учениците от СОУ "Христо Ботев" ще изготвят карта на зелените площи (паркове и градинки) близо до училището и ще организират кампании "Закуска на зелено" като алтернативно прекарване на свободното време сред природата.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM