Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДНЕВНА ЗАРЯ НА "ОКОЛЧИЦА"

На днешното заседание на Ботевския организационен комитет, председателстван от кмета на Враца инж. Николай Иванов, бе избран художникът, който ще изготви дизайна на всички рекламни материали, свързани с второюнските тържества. Свои проекти бяха представили врачанските творци Тодор Митов и Никодим Ненов. Участниците в комитета разгледаха техните проекти на плакати, програми, брошури и покани. Имаше изказвания в подкрепа и на двамата автори. В крайна сметка аргументите натежаха в полза на Митов.

Кметът инж. Николай Иванов предложи на 2 юни, след края на тържеството на Околчица, да бъде направена дневна заря, което бе прието от членовете на комитета. Разгледани и приети бяха и новите допълнения към официалната и съпътстващата програми на тържествата. В календара на Ботевите дни ще влезе възпоменателна панахида за Христо Ботев и неговите четници, който ще се извърши на 1 юни в храма "Св. Възнесение". След нея ще има литийно шествие до паметника на Христо Ботев, където за първи път ще се направи водосвет-молебен за здравето и благоденствието на децата на Враца. Новите моменти в съпътстващата програма са поклонение на лобното място на Перо Херцеговинеца в местността "Погледец", където ще се проведе и изнесено заседание на комитета, среща на кмета на община Враца с ръководителите на 66-тия поход "Козлодуй - Околчица" и спортни състезания на 1 юни. Възстановява се традицията младите таланти на Враца, които са носители на международни, национални и областни конкурси, състезания и олимпиади, да се срещат с ръководството на града. На тържеството децата ще получат специални грамоти - знак за оценяването на техния принос за популяризирането на Враца.
Над две важни задачи ще работят до следващото заседание участниците в Ботевския комитет. Първата е да се търсят нови предложения за тържественото откриване на второюнските празници. До 12 април, когато е следващото заседание, ще трябва да се правят предложения за тържествения концерт на 1 юни. "Надявам се на следващото заседание да приключим с окончателния вариант на програмата за Ботевите дни" - каза в края на срещата инж. Николай Иванов.


Даниела Хитова 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM