Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ
НА ВРАЦА

"Искам да благодаря на всички граждани, които се включиха активно в почистването на Враца и облагородяване на междублоковите пространства. Ще намерим подходящия начин, чрез благоустройствени дейности, да им се отблагодарим" - каза по време на традиционната прескоференция в понеделник кметът на общината инж. Николай Иванов. Специална благодарност бе изказана и на 11 училища, които са почистили дворовете си и районите около сградите на учебните заведения - ПМГ, ЕГ, ПГТР, ПТГ, СОУ "Отец Паисий", СОУ "Никола Войводов", ОУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Васил Левски", НУ "Св. Софроний Врачански", СОУ "Христо Ботев" и Спортното училище.
210 кубически метра отпадъци са извозени след пролетното почистване на Враца. От тях 112 кубически метра са натоварени ръчно в самосвали, а останалите - в контейнери.
По предварителна заявка на гражданите Общината е раздала 516 фиданки от различни дървесни видове:
- албиция - 50 бр.
- явор - 50 бр.
- ясен - 70 бр.
- чинар - 30 бр.
- конски кестен - 50 бр.
- червен американски дъб - 210 бр.
- каталпа - 8 бр.
- смрика - 40 бр.
- туя - 8 бр.
"Благодаря на Държавното горско стопанство във Враца, че фиданките от червен американски дъб бяха дарени на общината. От дружеството подариха и 100 фиданки с акация, които ще бъдат залесени на подходящо място извън града, каквито са законовите изисквания. Вероятно това ще стане в седмицата на гората, с личното участие на общинската администрация" - поясни инж. Николай Иванов.
Пролетното почистване продължава. Гражданите, които искат помощни материали - чували и ръкавици - или фиданки могат да направят своята заявка на тел. 62-30-00.

Даниела Хитова 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM